Etsimme
sijoitus­kohteita

Yritykset ja liiketoiminnat

Etsimme kasvuhaluisia pieniä ja keskisuuria yrityksiä, joiden arvoa ja tuottavuutta voimme kehittää pitkäjänteisesti enemmistöosakkaina.

Omistaudumme edistämään todellista muutosta ja menestystä yrityksissä, joihin sijoitamme. Panostamme resursseja ja osaamista tytäryhtiöihimme ja pyrimme tukemaan kehitystä parhaalla mahdollisella tavalla. Perinteisten pääomasijoittajien kiinnostus lopahtaa yleensä 3-6 vuoden jälkeen, me WestStarilla toimimme vastuullisena omistajana pitkäjänteisesti. Uskomme, että yhteinen päämäärä on avain yhdessä onnistumiseen.

Millaisista yrityksistä olemme kiinnostuneita?

Etsimämme yritys voi olla hyvin varhaisessa vaiheessa oleva yhtiö, joka vaatii huomattavia pääomapanostuksia uusien tuotteiden, palveluiden tai liiketoimintamallien kehittämiseen. Yritys voi toisaalta olla myös valmiiksi kannattava ja kassavirtaa tuottava yritys, jonka toiminnan kasvattaminen ja kehittäminen vaatii lisää resursseja.

Toimialaa enemmän merkitsee yrityksen kasvu- ja kehitys­mahdollisuudet.

Meillä on kokemusta

Yrityksen johtamisesta

Liiketoimintasuunnittelusta

Yritys- ja rahoitusjärjestelyistä

Yhdessä onnistumisesta

SIJOITUS­VAIHTO­EHDOT

Katsomme aina sijoitusmallin yrityksen tilanteeseen ja tarpeeseen sopivaksi. Mikäli yrityksen omistajat haluavat luopua yritystoiminnasta kokonaan voidaan hyödyntää esimerkiksi ”Management buyout” -mallia. Tässä tapauksessa ostamme yhtiön yhdessä yrityksen toimivan johdon kanssa.

Voimme tukea yrityksiä myös taloudellisia ponnisteluja vaativissa tilanteissa, esimerkiksi kansainvälistymiseen tähtäävän yrityksen tukemisessa tai verkkokauppaprojektin toteuttamisessa.

Olemme perustaneet myös täysin uusia yrityksiä ja ostaneet valmiin liiketoiminnan yhdessä henkilöiden kanssa, joilla on vankka ammattitaito kyseiseltä toimialalta, mutta ei taloudellisia resursseja.

Olemme avoimia hyvinkin erilaisille sijoitus­vaihto­ehdoille.

KIINTEISTÖ­SIJOITUKSET

WestStar Kiinteistöt Oy on vuonna 2013 perustettu yhtiö, jonka kautta omistamme ja hallinnoimme Lahden seudulla noin 15 000 neliömetrin edestä erilaisia asuinhuoneistoja ja toimitilakiinteistöjä. Olemme ostaneet kiinteistöjä myös yrityksiltä, jotka ovat halunneet vapauttaa käyttöpääomaa varsinaisen liiketoiminnan kehittämiseen. Teemme tällöin pitkäaikaisen vuokrasopimuksen kiinteistön myyneen yrityksen kanssa ja yritys voi jatkaa normaalisti liiketoimintaansa samoissa tiloissa.

Ota yhteyttä, jos sinulla on tilanne, jossa meistä voisi olla sinulle hyötyä tavoitteidesi saavuttamisessa.