Lahden Traktorivaruste Oy:n perustaja kasvatti yrityksensä neljännesvuosisadassa yli kolmen miljoonan liikevaihdon yhtiöksi, jossa oli hyvä kannattavuus ja vahva tase.

Toiminnan kehittäminen olisi vaatinut kalliita investointeja, joihin yrittäjä ei enää itse halunnut lähteä, vaikka palo alalle ja asiakaspalveluun oli edelleen olemassa. Entinen toimitusjohtaja päätyi myymään enemmistön osakekannasta WestStar Oy:n tytäryhtiölle Sentakia Oy:lle jatkaen itse yrityksessä työntekijänä.

LTV:n sisältä löytyi yhtiölle vähemmistöosakas, joka siirtyi toimitusjohtajaksi (MBO). Molemmilla omistajilla oli yhteinen näkemys yrityksen laajentamisesta kannattavuudesta tinkimättä. ”Jos jotakin ei meiltä löydy, niin tilaamme sen sinulle vaikka Englannista tai Saksasta” -toimintaperiaate haluttiin säilyttää.

Toiminnan laajentaminen edellytti neliöiltään suurempia liiketiloja hyvällä sijainnilla. Konsernin kiinteistöyhtiö WestStar Kiinteistöt Oy osti kesällä 2016 Lahden Renkomäestä tarpeita vastaavan kiinteistön, johon Lahden Traktorivaruste siirtyi vuokralaiseksi.

”WestStar on osoittanut koko ajan luottamusta toimintaamme”

LTV:n toimitusjohtaja Sebastian Kraus on tyytyväinen WestStarin toimintaan emoyhtiönä. Omistajanvaihdosneuvottelut etenivät ripeällä tahdilla ja muutaman palaverin jälkeen löytyi jo yhteinen punainen lanka.

Omistajanvaihdoksen jälkeen on tapahtunut paljon: yrityksen liikevaihto on kasvanut useita kymmeniä prosentteja ja LTV on saanut nykyisen toiminnan tarpeita vastaavat lähes kolme kertaa aiempaa isommat toimitilat toisen konserniyhtiön vuokralaisena.

Sebastian Kraus arvostaa WestStarin toimintamalleja monestakin syystä: ”Yksi isoimpia juttuja taloudellisen tuen ja turvan lisäksi on ollut se, että WestStar on osoittanut koko ajan luottamusta toimintaamme. Meillä on koko ajan ollut lupa toteuttaa liiketoimintaa omalla tyylillämme, ja hyvät toimintamallit henkilöstön ja yhteistyökumppaneiden kanssa ovat jatkuneet kuten ennenkin. Iso rikkaus on myös se, että tällä hetkellä LTV:n hallituksessa on 3 eritaustaista ihmistä, joista jokainen tuo arvokkaan panoksensa yrityksen kehittämiseksi. Tällä kombinaatiolla on saatu aikaiseksi uskomattoman paljon ja se on ehdoton vahvuus liiketoiminnassamme.”

KASVU, KEHITYS JA ERIKOISOSAAMINEN

Asiakaskunnan kasvaessa tuotevalikoima on laajentunut ja kattaa tarvikkeet ja varaosat niin urakoitsijoille kuin kotitalouksille.

Asiantunteva henkilöstö ja yli 20 vuoden kokemus tarvike- ja varaosatoimittamisesta.

LTV:n tuotelupaus:
mikäli tuotetta ei löydy hyllystä, tilaamme sen vaikka Englannista tai Saksasta.

Toimitilat sijaitsevat hyvien liikeyhteyksien varrella, ja 2019 avattiin LTV:n verkkokauppa.

Kauppalehti kasvuyritys 2019

Johdon ja omistajien pyrkimyksenä on jatkuva sekä vakaa liiketoiminnan kehittäminen. Vuonna 2017 LTV allekirjoitti sopimuksen Husqvarnan kanssa toimien nyt merkin valtuutettuna jälleenmyynti- ja huoltopisteenä.