Pohjoismaiden suurin ravi- ja ratsastustarvikkeita valmistava ja maahantuova Velj. Wahlstén Oy sai uuden omistajan elokuussa 2017, kun Markku Wahlstén ja Anne Santonen myivät 100- vuotisjuhlansa kynnyksellä olleen perheyrityksen WestStar Oy:lle.

Kun oli käynyt selväksi, ettei yritykselle löydy jatkajaa perheen sisältä, halusimme hyvässä tuloskunnossa olevalle yrityksellemme luotettavan ja vakavaraisen uuden yrittäjän”, kertoo Markku Wahlstén.

Meille oli ensiarvoisen tärkeää, että uusi omistaja jatkaa yritystoimintaa arvokkaita perinteitä kunnioittaen. Toinen lähtökohta oli, että osaavat työntekijämme voivat jatkaa tutussa ja turvallisessa ympäristössä tuotantotiloissamme Jokimaan raviradan välittömässä läheisyydessä.”

yyjät toimivat siirtymäkauden ajan yhtiössä siirtäen kaiken mahdollisen informaation uudelle operatiiviselle johdolle.

WestStar on jatkanut yritystoimintaa suvun viitoittamalla uralla: panostamme kotimaiseen ammattiosaamiseen ja huippulaatuun pohjaavaan tuotevalikoimaan edelleen. Velj. Wahlsténin omat merkkituotteet, tehdas ja hyvässä kunnossa oleva talous ovat antaneet loistavat edellytykset jatkolle. Velj. Wahlstén on alan kärkinimi Suomessa ja Pohjoismaissakin ainoa tehdaslaajuisesti valjaita ja muita hevostarvikkeita valmistava yritys.

”Jokimaalla Wahlsténin ammattiompelijat valmistavat laadukkaita W-Profile -tuotteita edelleen.”

Samalla olemme kuitenkin vahvasti suunnanneet jo katseet tulevaisuuteen ja markkinaosuuden kasvattamiseen myös ulkomailla. Hevosurheilun tason jatkuvasti noustessa olemme panostaneet ennen kaikkea tuotekehitykseen ja laatuun. Meille on tärkeää, että tuotteemme edustavat maailmalla parasta mahdollista laatua ja suomalaista ammattitaitoa.

KASVU, KEHITYS JA ERIKOISOSAAMINEN

Wahlsténin ammattiompelijat valmistavat laadukkaita W-Profile tuotteita edelleen Jokimaalla

W-Profile on ainoana hevos- ja koiratarviketuoteperheenä saanut avainlipputunnuksen osoituksena suomalaisesta työstä ja laadusta.

Velj. Wahlstén valittiin vuonna 1988 Lahden vuoden yritykseksi ja vuonna 2012 Maakunnan yritykseksi.

Wahlsténin varusteissa ohjastavat monet rautaiset raviammattilaiset – muun muassa Timo Nurmos ja Tapio Perttunen.

Tuotekehitystä on laajennettu myös koiratarvikkeiden suuntaan. Siirrämme vuosisadan aikana kerätyn tietotaidon koiratuotteisiin ja tavoitteenamme on tuottaa kestäviä ja käytännöllisiä varusteita jokaiselle koiralle ja koiraharrastajalle. Vuoden 2018 elokuussa konsernin sisaryhtiöltä ostettu lemmikkieläinten ruokatehdas ja sen myötä kehitetty uusi oma koiranruokasarja Willi tulee avaamaan ovia taas uusille mahdollisuuksille.